Univerzální bazalkové pesto s česnekem - postup přípravy
Připravte si tradiční italské pesto s česnekem, které budete mít hotové za pár minut. Tuto studenou omáčku můžete použít do těstovin, na pizzu a dalších mnoha jídel.
Ingredience
Čerstvou bazalku omyjte a osušte ji. Ze stonků otrhejte listy a vložte je do mixéru. Poté očistěte česnek, nakrájejte ho a přidejte ho k bazalce.
Do mixéru přidejte piniové oříšky a parmezán nakrájený na menší kousky. Poté vše zalijte olivovým olejem, ideálně zvolte extra panenský.
Pesto by nemělo mít zcela hladkou konzistenci, proto směs mixujte jen krátce. Poté ho ochutnejte a dle potřeby ho osolte.
Bazalkové pesto můžete ihned použít do těstovin, na pizzu nebo dalších pokrmů. Skladovat ho můžete v uzavřené sklenici i několik dnů.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MaryanaTastyFood