Univerzální nadýchaný žloutkový krém - postup přípravy
Pokud hledáte recept na klasický žloutkový krém, rozhodně si tento recept zapište. Nejenže se hodí ho různých dortů, cukroví a zákusků, jako jsou například košíčky Izidor, ale navíc je velmi variabilní svou chutí.
Ingredience
V hrnci smíchejte 100 g cukru s 38 ml vody a přivedete směs k varu. Sirup neustále míchejte a jakmile dosáhne teplotu 123 °C stáhněte jej z ohně.
V míse vyšlehejte do pěny tři žloutky. Za stálého šlehání pomalu přilévejte sirup ke žloutkům. Poté krém šlehejte ještě 10 minut.
Poté postupně zašlehejte změklé máslo nakrájené na menší kostky a šlehejte, dokud krém nezhoustne. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
Krém ještě krátce prošlehejte. Poté ho můžete ihned použít nebo ho nechte chvíli odpočinout v lednici.
Tip: Do krému stačí přidat kakao, vanilku, instantní kávu, džem nebo mleté lyofilizované ovoce a získáte tak spoustu různých příchutí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LiViera Desserts