Vaflové trubičky bez použití vaflovače - postup přípravy
Všichni vám budou vděční, když se rozhodnete připravit domácí dezert. Vyzkoušejte tyto vynikající vaflové trubičky. Výsledek je úžasný, sladký a zároveň křupavý. Uvidíte, že se budou všichni olizovat a přátelé vás budou prosit o recept.
Těsto
Krém
Do hluboké mísy rozklepněte 5 vajec. Přidejte 300 gramů cukru a šlehejte mixérem, dokud nezískáte nadýchanou hmotu. Poté přidejte 200 gramů rozpuštěného másla o pokojové teplotě a důkladně promíchejte. Po malých částech přidejte 300 gramů prosáté mouky a začněte s hnětením. Musíte získat homogenní, tekuté těsto.
Nyní si připravte vaflovač. Na tento recept potřebujete klasický vaflovač, ale pokud ho nemáte, můžete recept připravit také na pánvi vymazané malým množstvím oleje. Musíte ovšem postupovat rychle a hlídat, aby se vám těsto nespálilo a nepřichytilo na dno pánve. Příprava ve vaflovači je mnohem pohodlnější. Pokud ho máte doma, tak ho naplno využijte!
Vaflovač dobře zahřejte, namažte olejem a rozlijte do něj jednu polévkovou lžíci těsta. Pečte po dobu dvou až tří minut. Poté vyjměte horkou vafli z přístroje, jemně a velmi rychle ji vytvarujte do trubičky a položte na talíř. Tímto způsobem připravte celé těsto. Postupujte rychle, ale opatrně. Zajisté se nechcete spálit.
Až budou vafle chladnout na talíři, připravte si krém. Do hluboké mísy vložte sklenici vařeného kondenzovaného mléka a 100 gramů máslo o pokojové teplotě. Mixérem vše rozšlehejte a promíchejte, dokud nezískáte hladkou a svěží hmotu. Vychladlé trubičky naplňte připraveným krémem, nejlépe pomocí cukrářského sáčku. Poté je položte na talíř a můžete podávat nedočkavým členům rodiny nebo přátelům.