Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou - postup přípravy
Na Velikonoce je poměrně běžné uvařit a nazdobit více vajíček, než by bylo ve skutečnosti potřeba. Už ale nemusíte tápat nad tím, co udělat s těmi zbylými. Rozhodně je nevyhazujte do koše, raději je přetvořte v tuto chutnou pomazánku.
Ingredience
Vařená vejce oloupejte a prolisujte kráječem na brambory a zeleninu. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a přidejte ji i s vejci do větší mísy.
Promíchejte s hořčicí a kořením dle chuti (kromě soli a pepře je dobré do pomazánky přidat i špetku granulovaného česneku). Nakonec jemně vmíchejte pomazánkové máslo.
Pomazánku dejte do uzavíratelné krabičky a nechejte ji odležet v lednici. Před podáváním se ujistěte, že je dostatečně okořeněná. Dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.