Válečky z mletého kuřecího masa obalené slaninou a pečené brambory s česnekem - postup přípravy
Mleté kuřecí maso smíchejte se sýrem a kořením a udělejte z něj válečky, které obalíte slaninou. Podle receptu, který nám poskytla paní Romana Važanská, k němu společně upečete i přílohu.
Ingredience
Mleté kuřecí maso si dejte do mísy. Na jemném struhadle nastrouhejte sýr, 1 cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte obojí k masu. Poté k němu dejte vejce, plnotučnou hořčici, šalvěj, česnek dle chuti, oregano a dle chuti osolte a opepřete. Podle toho, jak je směs řídká, ji zahustěte strouhankou. Z masa udělejte válečky a každý obalte ve dvou plátcích slaniny.
Tyto válečky vyskládejte do zapékací mísy. Nakrájejte cibuli na půlkolečka a přiměřené množství česneku na plátky a přidejte je k masu.
Oloupejte si brambory a nakrájejte je na menší kusy. Ty podle chuti osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem a dejte do zapékací mísy k masu a ostatním surovinám. Dejte vše péct do trouby rozehřáté na 180 °C, dokud nebude maso hotové, a můžete servírovat.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.