Valentýnská sušenková srdíčka - postup přípravy
Tato srdíčka jsou na pohled nádherná, velmi chutná a překvapivě snadná na přípravu. Do hodiny tak budete mít originální a osobitý jedlý dárek pro svou drahou polovičku ke svátku sv. Valentýna.
Ingredience
Vanilkové sušenky nalámejte na menší kousky a v mixéru je rozdrťte na prach. Zalijte je čtvrt hrnkem rozpuštěného másla a promíchejte, dokud nezískáte písčitou hmotu. K té přimíchejte také jahodový džem a znovu rozmíchejte.
Do misky si odměřte 2 lžíce mléka a kápněte do něho pár kapek červeného gelového potravinářského barviva. Dobře ho rozmíchejte a přilijte ho do sušenkové směsi. Vše promíchejte nejprve vidličkou a poté rukou zpracujte do soudržné, homogenní hmoty.
Připravenou sušenkovou směs položte na kus pečicího papíru a válečkem ji rozválejte na placku silnou okolo 2 až 5 mm, v závislosti na vašem vkusu. Z placky vykrájejte velká srdíčka, která vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct při 180 °C na asi 10 minut.
Ze zbylého těsta zformujte opět placku a vykrájejte srdíčka tentokrát maličká, která pečte při 180 °C po dobu 5 minut.
Sušenky můžete upéct i v toustovači, kde to bude trvat pouze 5 minut. Některá srdíčka ale můžete nechat i nepečená. Ta vložte na tácku do lednice a nechte je ztuhnout.
V misce nad vodní lázní rozehřejte bílou čokoládu a některá ze srdíček do ní celá namočte. Jejich povrch pak ozdobte cukrářským zdobením ve tvaru srdíček a stříbrných perliček (případně jiným dle chuti a fantazie).
Částí rozpuštěné čokolády naplňte zdobicí sáček a s jeho pomocí postříkejte povrch druhých srdíček a opět ozdobte srdíčky nebo perličkami.
Připravená srdíčka vložte do čirých krabiček nebo sáčků, přidejte k nim pár drobných srdíček a můžete obdarovat svého milého, ale třeba i své děti, kamarádku či kohokoliv blízkého, kdo si získal vaše srdce. ♥