Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční citronky s ořechovou náplní

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vánoční citronky s ořechovou náplní - postup přípravy

Citronky přináší svěží kombinaci citrusové a ořechové chuti, která oživí každou vánoční tabuli. Jsou ideálním cukrovím pro ty, kteří hledají něco lehce netradičního.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na obalení

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku prosejte a smíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidejte klasický cukr, změklé máslo, špetku soli, vaječný žloutek a mléko.

2. KROK

Ingredience zamíchejte a uhněťte z nich těsto, které vložte do sáčku a poté do lednice, přibližně na 15 minut. 

Tip: Místo másla můžete použít margarín.

3. KROK

Zatím připravte náplň. Vlašské ořechy rozmixujte a poté k nim přidejte vanilkový cukr s klasickým cukrem, vaječným bílkem a citronovým aroma. Pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí a směs odložte bokem. 

4. KROK

Vychlazené těsto rozdělte na dvě části, z nichž vyválejte pláty o výšce 0,3 cm. Z každého plátu vykrojte kolečka a střed každého z nich pokryjte trochou náplně, kterou okraji těsta zakryjte. 

5. KROK

Z každého kousku vytvarujte váleček ve tvaru citronu, který položte na plech, vyložený pečicím papírem.

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici ingredience.

6. KROK

Citronky pečte v předehřáté troubě na 190–200 °C po dobu 15 minut. Upečené cukroví nechte volně chladnout a mezitím připravte směs na obalení. 

7. KROK

Do mléka nasypte žluté potravinářské barvivo a nalijte citronové aroma. Do tekutiny namočte upečené cukroví, které poté obalte v cukru a vyskládejte na rovnou plochu, kde ho nechte zaschnout. 

Tip: Hotové citronky ozdobte lístky máty. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů