Vánoční citronky s ořechovou náplní - postup přípravy
Citronky přináší svěží kombinaci citrusové a ořechové chuti, která oživí každou vánoční tabuli. Jsou ideálním cukrovím pro ty, kteří hledají něco lehce netradičního.
Těsto
Náplň
Na obalení
Zdobení
Mouku prosejte a smíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidejte klasický cukr, změklé máslo, špetku soli, vaječný žloutek a mléko.
Ingredience zamíchejte a uhněťte z nich těsto, které vložte do sáčku a poté do lednice, přibližně na 15 minut.
Tip: Místo másla můžete použít margarín.
Zatím připravte náplň. Vlašské ořechy rozmixujte a poté k nim přidejte vanilkový cukr s klasickým cukrem, vaječným bílkem a citronovým aroma. Pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí a směs odložte bokem.
Vychlazené těsto rozdělte na dvě části, z nichž vyválejte pláty o výšce 0,3 cm. Z každého plátu vykrojte kolečka a střed každého z nich pokryjte trochou náplně, kterou okraji těsta zakryjte.
Z každého kousku vytvarujte váleček ve tvaru citronu, který položte na plech, vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici ingredience.
Citronky pečte v předehřáté troubě na 190–200 °C po dobu 15 minut. Upečené cukroví nechte volně chladnout a mezitím připravte směs na obalení.
Do mléka nasypte žluté potravinářské barvivo a nalijte citronové aroma. Do tekutiny namočte upečené cukroví, které poté obalte v cukru a vyskládejte na rovnou plochu, kde ho nechte zaschnout.
Tip: Hotové citronky ozdobte lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Marilesya Быстро-Вкусно