Vánoční řezy s oříškovým sněhem - postup přípravy
Hledáte-li rychlý a zajímavý recept na vánoční cukroví, vyzkoušejte řezy s oříškovým sněhem podle paní Martiny Wágnerové. Recept je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci.
Těsto
Sníh
Mouku, cukr, máslo, žloutky, kypřící prášek do pečiva a mléko smíchejte v míse a uhněťte těsto. Následně jej vyválejte na pomoučeném vále do výšky přibližně 0,5 cm a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem.
Z bílků ušlehejte sníh dotuha a po částech do něj zašlehejte cukr a nakonec vmíchejte oříšky. Hotovou směs naneste na vyválené těsto a uhlaďte pomocí stěrky.
Tip: Kromě lískových oříšků můžete přidat do směsi také nasekané mandle.
Připravené těsto vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte přibližně 10 minut, dorůžova. Po upečení těsto ihned nakrájejte na řezy o rozměrech 2×1 cm.
Tip: Řezy s oříškovým sněhem můžete vytvořit nožem, ale můžete také použít vykrajovátko v libovolném tvaru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.