Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční řezy s oříškovým sněhem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vánoční řezy s oříškovým sněhem - postup přípravy

Hledáte-li rychlý a zajímavý recept na vánoční cukroví, vyzkoušejte řezy s oříškovým sněhem podle paní Martiny Wágnerové. Recept je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Sníh

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku, cukr, máslo, žloutky, kypřící prášek do pečiva a mléko smíchejte v míse a uhněťte těsto. Následně jej vyválejte na pomoučeném vále do výšky přibližně 0,5 cm a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem. 

2. KROK

Z bílků ušlehejte sníh dotuha a po částech do něj zašlehejte cukr a nakonec vmíchejte oříšky. Hotovou směs naneste na vyválené těsto a uhlaďte pomocí stěrky. 

Tip: Kromě lískových oříšků můžete přidat do směsi také nasekané mandle. 

3. KROK

Připravené těsto vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte přibližně 10 minut, dorůžova. Po upečení těsto ihned nakrájejte na řezy o rozměrech 2×1 cm. 

Tip: Řezy s oříškovým sněhem můžete vytvořit nožem, ale můžete také použít vykrajovátko v libovolném tvaru.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů