Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční salát „Zlatá rybka“

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Vánoční salát „Zlatá rybka“ - postup přípravy

Na vánoční stůl v některých zemích patří i speciální salát se šproty. Je velice jednoduchý a kombinuje v sobě několik chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Na začátek si cibuli nakrájejte na půlkolečka, zalijte ji horkou vodou a nechte 3 minuty stát. Pak vodu slijte. Šproty vyndejte z oleje a rozmačkejte vidličkou. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Ze 3 vajec odkrojte spodní část a uschovejte si ji bokem, jinak bílky nastrouhejte na hrubém a žloutky na jemném struhadle. Sýr a jablko rovněž nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. KROK

Na talíř dejte vrstvu z polovinu bílků, na ní vrstvu z poloviny šprotů, pak cibule, jablek, sýru a nakonec polovinu nastrouhaného másla, které jste dali před strouháním do mrazáku. Dejte majonézu do cukrářského sáčku, udělejte z ní na másle síťku a vrstvení zopakujte s druhou polovinou surovin.

3. KROK

Na máslo naneste síťku z majonézy a tu dejte i na strany. Vše pak posypejte strouhanými žloutky. Z odložených spodních částí vejce vykrojte květinku, do které dejte trochu žloutku, salát dozdobte koprem a servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů