Vařené vepřové maso se zelím jako vydatná večeře - postup přípravy
Spojením několika sytých surovin dohromady získáte velmi vydatný, chutný a sytý pokrm, který bude skvělou rodinnou večeří nebo obědem a užije si ho celá rodina. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a zaručeně nebudete litovat. Postup je velmi jednoduchý a potřebovat budete jen základní suroviny.
Ingredience
Maso omyjte a dejte do velkého hrnce. Nalijte na něj vodu a zapněte sporák na vysokou teplotu. Jakmile se vývar začne vařit, ztlumte plamen a přidejte celou cibuli a mrkev. Vařte po dobu asi jedné hodiny pod pokličkou a poté maso vyndejte z vývaru.
Zbývající zeleninu, tedy celer a petržel nakrájejte na nudličky. Veškerou zeleninu orestujte na pánvi s máslem nebo sádlem (podle vlastní chuti), dokud nebude zelenina měkká. Kysané zelí omyjte, vymačkejte a duste na mírném ohni. Mezitím k němu postupně přidávejte vývar.
Brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do vývaru. Jakmile budou hotové, můžete přidat také jáhly, zelí a nakrájenou zeleninu. Asi 1-2 minuty před koncem vaření přidejte do vývaru také zelí a maso nakrájené na kostky. Nezapomeňte také na koření (bobkový list, česnek a sůl).
Vypněte sporák a nechte zelí asi půl hodiny dojít ve vývaru po pokličkou. Poté nalijte tuto úžasnou směs d talíře a do každého dejte lžíci zakysané smetany, pokud ji máte rádi. Pokrm můžete také posypat nakrájeným zelím, petrželkou nebo pažitkou a podávejte s nakrájeným chlebem nebo jiným pečivem. Uvidíte, že stačí malá porce tohoto vývaru a budete příjemně sytí. Navíc se tuto polévku vychutnají i děti a během zimy vás příjemně zahřeje. Přejeme dobrou chuť!