Veganské bonbóny z rozinek, arašídů a čokolády - postup přípravy
Jestliže letos plánujete prožít zdravé, ale stále chutné Vánoce, vyzkoušejte toto jednoduché nepečené cukroví, kvůli jehož mlsání nemusíte mít špatné svědomí.
Ingredience
Do misky vsypte rozinky nebo jiné sušené ovoce. Zalijte je teplou vodou tak, aby byly úplně ponořené, a nechte je asi 20 minut stát. Vodu z nich slijte, ovoce ještě propláchněte a nechte okapat. Poté je vsypte do mixéru spolu s arašídy nebo jiným druhem ořechů a vše rozmixujte na co nejjemnější a kompaktní pastu.
Připravte si obdélníkovou formu dlouhou 19 x 9 cm nebo jinou, kterou máte zrovna po ruce. Vyložte ji pečicím papírem lesklou stranou nahoru a vtlačte do ní připravenou hmotu z rozinek a arašídů. Lžící ji důkladně upěchujte do rovnoměrné vrstvy vysoké asi 1 cm a vložte formu asi na 30 minut do mrazáku.
Mezitím dejte nad parní lázeň rozpustit čokoládu. Zmrazenou hmotu vyjměte z formy a nakrájejte ji na menší obdélníčky. Mělo by jich vyjít kolem 12 kousků. Každý z nich obalte v rozpuštěné čokoládě, nechte ztuhnout a podávejte.
Videopostup krok za krokem