Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Veganské bonbóny z rozinek, arašídů a čokolády

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 65 minut

Veganské bonbóny z rozinek, arašídů a čokolády - postup přípravy

Jestliže letos plánujete prožít zdravé, ale stále chutné Vánoce, vyzkoušejte toto jednoduché nepečené cukroví, kvůli jehož mlsání nemusíte mít špatné svědomí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vsypte rozinky nebo jiné sušené ovoce. Zalijte je teplou vodou tak, aby byly úplně ponořené, a nechte je asi 20 minut stát. Vodu z nich slijte, ovoce ještě propláchněte a nechte okapat. Poté je vsypte do mixéru spolu s arašídy nebo jiným druhem ořechů a vše rozmixujte na co nejjemnější a kompaktní pastu.

2. KROK

Připravte si obdélníkovou formu dlouhou 19 x 9 cm nebo jinou, kterou máte zrovna po ruce. Vyložte ji pečicím papírem lesklou stranou nahoru a vtlačte do ní připravenou hmotu z rozinek a arašídů. Lžící ji důkladně upěchujte do rovnoměrné vrstvy vysoké asi 1 cm a vložte formu asi na 30 minut do mrazáku.

3. KROK

Mezitím dejte nad parní lázeň rozpustit čokoládu. Zmrazenou hmotu vyjměte z formy a nakrájejte ji na menší obdélníčky. Mělo by jich vyjít kolem 12 kousků. Každý z nich obalte v rozpuštěné čokoládě, nechte ztuhnout a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů