Mražené čokoládové tyčinky s arašídy - postup přípravy
Pokud rádi mlsáte, ale rádi byste si dopřáli dezert, kterým neuškodíte svému zdraví spoustou přidaného cukru a mouky, můžete vyzkoušet tyto báječné čokoládové tyčinky.
Ingredience
Do misky vyklopte tvaroh nebo smetanový sýr a přilijte rozpuštěné kokosové nebo kakaové máslo (popřípadě to klasické, pokud se nevyhýbáte mléčným výrobkům). Vše zalijte medem, vanilkovým extraktem, přisypejte kakao a vše zpracujte do homogenní hmoty. Pokud v ní zůstanou hrudky, vezměte si na pomoc tyčový mixér, který zajistí dokonale hladkou a hedvábně jemnou konzistenci krému.
Připravte si silikonovou formu na ledové tyčinky, naplňte ji připraveným krémem a vložte na 3 hodiny do mrazáku.
Mezitím arašídy nasekejte na středně jemné kousky. Čokoládu nalámejte do misky a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Když je tekutá, přilijte k ní trochu rostlinného oleje a promíchejte. Nakonec do čokoládové polevy vmíchejte ještě nasekané arašídy.
Zmrazené tvarohové tyčinky vyloupněte z formičky. Napíchněte ji z kratší strany na tenký nůž a s jeho pomocí každou tyčinku namočte do připravené čokoládové polevy, která by měla ihned při kontaktu se zmrazenými tyčinkami ztuhnout, a podávejte.