Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané papriky plněné zeleninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nakládané papriky plněné zeleninou - postup přípravy

Nakládané krájené papriky jsou pravidelnou součástí mnohých spíží či regálů se zásobami na zimu. Vyzkoušejte tento neotřelý recept, v němž se papriky nerozkrajují, ale naopak plní ochucenou zeleninovou směsí, která jim dodá skvělou chuť.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Ze zelených paprik vydlabejte stopku a semeník, ale nechte je vcelku, aby se daly plnit. Do velké mísy nakrájejte zelí na nudličky, okurku a mrkev na půlkolečka. Dále nakrájejte červené kapie na kratší proužky a jednu na větší čtvercové kusy (ty si dejte zatím stranou, a ne do mísy).

2. KROK

Nasekejte si česnek nadrobno a zelenou chilli papričku na kousky. Přidejte je k zelenině. Dále dodejte 4 lžíce soli, lžíci cukru, lžičku kyseliny citronové, přilijte 300 mililitrů jablečného octa a promíchejte. Nechte vše hodinu odležet.

3. KROK

Zeleninovou směs pak napěchujte do vydlabaných paprik, vršek papriky uzavřete větším kusem kapie, který jste si nechali stranou. Papriky několikrát propíchněte a dejte je do natolik velké sklenice, aby se do ní vešly všechny.

4. KROK

Nalijte šťávu, kterou pustila zelenina, do sklenice (přeceďte ji ale nejprve). Přidejte 2 lžíce soli, 1 lžičku kyseliny citronové, 200 mililitrů jablečného octa a vše dolijte převařenou vychladlou vodou.

5. KROK

Sklenici dobře zavíčkujte. Její obsah promíchejte dobře s nálevem a uložte ji do temna a chladu na 3 týdny. Poté papriky můžete konzumovat.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů