Vegetariánské špagety - postup přípravy
Připravujete s oblibou těstovinové pokrmy? Pak vás jistě nadchne tento recept. Uvařte si delikátní špagety mnoha vůní a chutí. Budete z nich skutečně nadšení. Konzumovat se dají jen tak s trochou strouhaného sýra, nebo s boloňskou omáčkou, pokud se neobejdete bez masa.
Ingredience
Nejprve si nakrájejte cherry rajčátka na poloviny. Poté prolisujte česnekové stroužky a najemno nasekejte chilli papričku. Zeleninu vložte spolu se špagetami do velkého hrnce.
Také k surovinám přidejte půlkroužky loupané cibule, svazek čerstvé a omyté bazalky, 4 lžíce olivového oleje a vše zalijte studenou vodou.
Těstoviny vařte dle doporučení 10 až 12 minut do měkka, nebo respektive do té doby, než budou al dente.
Až budou špagety měkké, přebytečnou vodu odlijte a těstoviny zastrouhejte ještě tvrdým sýrem nebo parmazánem.
Ochutit lze pokrm i oblíbeným kořením, pepřem a solí. Podávejte buď samotné, nebo s rajčatovou omáčkou doplněnou o hovězí mleté maso. Skvělé budou tyto ovoněné špagety i s klasickou boloňskou směsí. Jídlem potěšíte nejen vegetariány, ale i milovníky masitých pokrmů. Hodit se bude k servírování i opražená libová slanina či šunkový salám. Přejeme vám dobrou chuť.
Pakliže máte rádi i jiné italské bylinky, nebo koření, můžete je v receptu rovněž použít. Skvělé bude třeba oregano či provensálské koření. V případě, že nechcete pokrm pálivý, jednoduše vynechte při vaření chilli papričku. Nahradit ji můžete klasickou sladkou paprikou a po uvaření ji lze pokrájet na menší kousky.