Velmi chutný recept na pečený bůček z vepřového masa - postup přípravy
Domácí bůček je velmi jemnou, měkkou a neuvěřitelně voňavou delikatesou, kterou si můžete snadno připravit v troubě. Podívejte se, jak na to. Budete překvapeni, jak jednoduchý je postup přípravy tohoto úžasného pokrmu. Výsledná chuť vás navíc zcela ohromí.
Ingredience
Nejprve si připravte bůček. Pokud je to potřeba, maso očistěte. Poté jej osolte, opepřete a zasypejte mletými bobkovými listy. Nastrouhejte česnek na jemném struhadle, najemno nasekejte nebo ho prolisujte speciálním lisem na česnek. Množství česneku dejte podle chuti, protože ho někteří nemají příliš v lásce. Věřte ale, že maso bude chutnat skvěle, protože mu dodá skvělé aroma.
Bůček poté potřete česnekem. Následně maso vložte do pečicího sáčku. Nechte ho takto marinovat alespoň jednu hodinu. V lednici jej ale takto připravený můžete ponechat i celý jeden den, aby koření dostatečně prostoupilo masem. Marinování je velmi důležité, abyste z jídla získali maximum chuti, protože správné koření jeho chuť jen podpoří.
Použít můžete pochopitelně i jiné koření, které běžně používáte a máte ho rádi. K bůčku se vždy bude nejlépe hodit české koření a bylinky, protože se jedná o typický český pokrm. Můžete si tímto způsobem vychutnat dobře známé chutě, které máme všichni rádi.
Až maso bude důkladně namarinované v soli, pepři, česneku a dalším koření, můžete přejít k jeho samotnému pečení. Celé jej v sáčku přendejte do pekáče a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu 30–45 minut. Záleží na tloušťce masa. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!