Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory s klobáskou, žampiony, paprikou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Brambory s klobáskou, žampiony, paprikou a sýrem - postup přípravy

Preferujete vaření pokrmů, které můžete konzumovat alespoň dva dny? Potom vsaďte na jídla z jednoho pekáčku. Jsou připravená rychle a dobře zasytí. Jedním z takových pokrmů jsou i zapečené brambory s klobáskou, žampiony, paprikou a sýrem. Vyzkoušejte je, jsou dokonalé.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si uvaříte na loupačku brambory. Poté je sceďte, nechte zchladnout a oloupejte. V dalším kroku je naplátkujte a vyskládejte do zapékací misky vymazané máslem (zhruba polovinu z celkového množství). Také si na kostičky nakrájejte klobásky, loupanou cibuli, česnek, sladkou papriku a očištěné žampiony. Všechny tyto ingredience restujte na troše másla v hluboké pánvi dozlatova.




Nyní přeneste směs orestovaných klobásek, žampionů, papriky, česneku a cibule na brambory v zapékací misce. Povrch poklaďte zbylými plátky brambor a vše přelijte zapékací omáčkou. Tu připravíte následovně: v misce si vyšlehejte vejce společně se zakysanou smetanou, provensálskými bylinkami a nahrubo nastrouhaným žlutým sýrem (hodí se třeba čedar). Směs naneste na brambory s ostatními surovinami a dejte zapékat do trouby na cca 40 minut při teplotě 180 °C.

Až se brambory upečou a na povrchu vznikne zlatavá krusta ze sýra, vyjměte je z trouby a nechte krátce zchladnout. Poté podávejte například s nakládanou zeleninou, čalamádou nebo ochucovacími studenými omáčkami. Přejeme vám dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů