Velmi snadný dezert z levných surovin, který chutná skvěle ke kávě - postup přípravy
Recept na dezert, který se rozplyne v ústech, vychutnáte si ho u kávy a můžete ho podávat i hostům, se vždycky hodí. Dnes se podíváme na velmi jednoduchý a přitom lahodný způsob, jak toho všeho můžete docílit.
Ingredience
Na ozdobu
Do hluboké mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl, moučkový cukr a vanilkový cukr a šlehejte metličkou do hladka. Všechny ingredience se musí dokonale spojit. Přidejte rostlinný olej a důkladně promíchejte. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva ve dvou krocích. Nejdříve míchejte metličkou a poté zapojte ruce. Těsto musí být homogenní a nelepivé.
Těsto rozdělte na dvě kuličky. Jednu z nich nechte v míse a přidejte do ní kakao a trochu mléka. Spojte ingredience s těstem. Díky tomu získáte dvoubarevné těsto.
Každou ze vzniklých koulí rozdělte na dvě. Na pracovní plochu rozložte arch pečicího papíru. Doprostřed dejte bílou kouli těsta a na ni hnědou kouli. Pomocí prstů z nich udělejte placky. To samé udělejte s dalšími dvěma koulemi.
Získáte čtyři vrstvy těsta. Vezměte váleček a rozválejte vrstvy na středně silný plát. Jeho povrch propíchejte vidličkou. Poté plát přesuňte i s pečicím papírem na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 20 minut. Otestujte těsto párátkem nebo špejlí, jestli je skutečně hotové.
Vrstvené dezerty jsou obvykle složité na přípravu, ale tento je příjemnou výjimkou. Po upečení totiž budete mít dezert prakticky hotový. Vyndejte z trouby, potřete povrch medem nebo svou oblíbenou marmeládou a zasypejte strouhaným kokosem.