Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová líčka na červeném víně

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Vepřová líčka na červeném víně - postup přípravy

Okouzlete svou rodinu nevšedním gastronomickým zážitkem a připravte jim vepřová líčka na červeném víně inspirovaná katalánskou kuchyní. Doplnit je můžete jemným bramborovým pyré s glazovanou mrkví.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Na rozpálené pánvi zahřejte trochu olivového oleje a vepřová líčka zatáhněte ze všech stran. Poté dejte maso stranou a na stejném oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli.

2. KROK

Do hrnce přidejte nakrájenou mrkev a papriky na kostičky. Směs dochuťte solí, pepřem a nasekaným česnekem. Poté zeleninu restujte ještě 10 minut na středním ohni.

3. KROK

Orestované maso vraťte zpět do hrnce a zalijte ho vínem a vývarem. Přiveďte směs k varu a duste ji mírném ohni po dobu 2 hodin.

4. KROK

Vyjměte maso z hrnce a zeleninu s výpekem vlijte do mixéru. Poté ji rozmixujte do hladkého pyré. Omáčku vlijte zpět do hrnce a vraťte do ní i maso.

5. KROK

Omáčku provařte dalších 15 minut. Poté vepřová líčka ihned servírujte. Podávat je můžete s jemným bramborovým pyré a glazovanou mrkví.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Que viva la cocina

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů