Vepřová pečeně na česneku - postup přípravy
Nejste zrovna typ, který by u plotny postával celé dny? Pak pro vás máme skvělý tip na chutnou minutku. Připravte si na oběd či večeři vepřovou pečeni na česneku. Hodit se bude k jakékoliv příloze. Nejvhodnější budou hranolky, nebo opečené brambory. Pokrm dozajista zachutná celé vaší rodině.
Ingredience
Nejprve si vepřovou pečeni mírně poklepejte po okrajích, aby se nekroutila.
Pak plátky masa osolte, opepřete a potřete také lisovaným česnekem. Dále si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Nakonec ji osmahněte na troše slunečnicového oleje dozlatova.
K cibulce přidejte plátky masa a chvíli opékejte z obou stran.
Přelijte vývarem a duste pod poklicí do měkka. Pakliže budete chtít omáčku hustější, můžete šťávu zahustit hladkou moukou.
Až budete mít vepřové maso hotové, podávejte jej přelité omáčkou s příchutí česneku. Jako přílohu můžete zvolit kromě hranolek, kroket a brambor i rýži, těstoviny, nebo je možné dopřát si pokrm s čerstvým pečivem.
Přejeme vám dobrou chuť.