Vepřová plec na paprice s vařenými noky - postup přípravy
Inspirujte se jednoduchým receptem podle Youtube kanálu Recepty bez brepty na hlavní chod s tím nejkřehčím vepřovým masem. Jídlo je vhodné jako oběd i večeře. Můžete jej podávat i na oslavách.
Základ
Do omáčky
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté na větší kousky nakrájejte vepřové maso. V pánvi rozpusťte sádlo a nakrájenou cibuli na něm smažte přibližně 4 minuty.
K cibuli přidejte rajský protlak, vše smažte 30 vteřin a poté přidejte do směsi bobkový list, nové koření, sůl a pepř. Vše zamíchejte a restujte šest minut.
Do pánve přimíchejte kousky masa a ingredience restujte dalších 5 minut. Následně přimíchejte k masu mletou papriku, chvíli restujte a vše zalijte vývarem.
Tip: Mletou papriku restujte maximálně 30 vteřin, aby vám nezhořkla.
Pánev přikryjte pokličkou a pokrm vařte na mírném ohni 60 minut, do změknutí masa. Zatím nakrájejte červenou papriku na kousky.
Poznámka: Před krájením papriky z ní odstraňte semeník.
Do mísy vsypte mouku, kterou smíchejte se studenou vodou. Vzniklou tekutinu vmíchejte do pánve s masem stejně, jako papriku. Pokrm vařte dalších 10 minut.
Poznámka: Na závěr vepřovou plec na paprice ochuťte trochou citronové šťávy se solí dle vlastní chuti.
Tip: Hotový hlavní chod podávejte s oblíbenou přílohou. V tomto receptu byly použity vařené noky, posypané nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty