Vepřová žebírka se speciální marinádou a omáčkou - postup přípravy
Pečená vepřová žebírka lze v troubě udělat na mnoho způsobů. Nejlepší však je dát je marinovat a během pečení je potírat domácí omáčkou.
Ingredience
V mističce si smíchejte sušený česnek, mletý muškátový oříšek, pepř, sladkou papriku a chilli vločky a přidejte šťávu z půlky citronu. Žebírka odblaňte, dle chuti osolte a z obou stran maso pokryjte marinádou. Zakryjte ho fólií a nechte 2 hodiny uležet v lednici.
Vyložte plech pečicím papírem a položte na něj maso. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte maso zhruba 60 minut. Pak ho otočte a pečte 35 minut na 170 °C.
Smíchejte si olivový olej, kečup, tabasco podle chuti a med a vymíchejte hladkou omáčku. Jednu stranu žebírek potřete třetinou omáčky a dejte péct na dalších 15 minut.
Pak maso obraťte, potřete ho druhou stranu třetinou omáčky a pečte asi 10 minut. Nakonec ho opět obraťte, potřete zbytkem omáčky, vraťte do trouby, v tomto okamžiku ji vypněte a nechte maso 10 minut dojít. Ihned poté podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.