Vepřové maso na cibuli s hořčicí - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na snadný oběd nebo večeři, který vám zabere maximálně 10 minut. Vepřové maso na cibuli s hořčicí servírujte se šťouchanými bramborami, avšak skvěle se bude hodit i špenát s bramborovým knedlíkem.
Ingredience
Vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou, zbavte ho všech nejedlých částí a poté ho nakrájejte na větší kostky. Vložte ho do misky a dochuťte ho solí a pepřem.
Přidejte hořčici a vše velmi důkladně promíchejte. Poté maso vložte na 2 hodiny do lednice, pokud však nemáte tolik času, můžete tento krok vynechat.
Cibuli očistěte a nakrájejte ji na měsíčky. Vložte ji do sáčku na pečení a na ni položte kousky masa. Pokud nemáte sáčky na pečení, cibuli i maso vložte do pekáče.
Sáček na pečení uzavřete a poté do něj udělejte několik dírek párátkem, aby mohl vzduch lépe cirkulovat. Přendejte ho do pekáče a vložte ho předem vyhřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho přibližně 1 hodinu.
Jakmile bude maso měkké, sáček nechte otevřený a pečte ho ještě 10 minut, dokud maso nezezlátne. Poté ho ihned servírujte se šťouchanými bramborami nebo se špenátem s bramborovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусная Жизнь