Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso na mrkvi s brambory

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové maso na mrkvi s brambory - postup přípravy

Klasický český recept na vepřové v mrkvi je skvělou volbou ke každodennímu i nedělnímu obědu. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kostky a přidejte k nim kari, sladkou papriku, kmín, pepř, bobkový list a sůl. Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji smažit na troše oleje v hrnci. Až se cibule zesklovatí, přidejte maso a osmahněte ho, aby se zatáhlo. Pak ho podlijte trochou vody a nechte 20 minut dusit pod poklicí.

 

2. KROK

Nakrájejte mrkev na kostičky nebo menší kolečka a přidejte ji do hrnce. Přidejte kostku bujónu; samozřejmě můžete použít i domácí, bude mnohem lepší než kupovaný. Přikryjte hrnec a vše vařte, dokud nejsou maso a mrkev měkké.

 

3. KROK

Oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka. Když je maso s mrkví měkké, podle chuti přidejte majoránku a trochu polohrubé mouky na zahuštění. Nechte několik minut provařit a podávejte s vařenými bramborami.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů