Vepřové maso na mrkvi s brambory - postup přípravy
Klasický český recept na vepřové v mrkvi je skvělou volbou ke každodennímu i nedělnímu obědu. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na kostky a přidejte k nim kari, sladkou papriku, kmín, pepř, bobkový list a sůl. Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji smažit na troše oleje v hrnci. Až se cibule zesklovatí, přidejte maso a osmahněte ho, aby se zatáhlo. Pak ho podlijte trochou vody a nechte 20 minut dusit pod poklicí.
Nakrájejte mrkev na kostičky nebo menší kolečka a přidejte ji do hrnce. Přidejte kostku bujónu; samozřejmě můžete použít i domácí, bude mnohem lepší než kupovaný. Přikryjte hrnec a vše vařte, dokud nejsou maso a mrkev měkké.
Oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka. Když je maso s mrkví měkké, podle chuti přidejte majoránku a trochu polohrubé mouky na zahuštění. Nechte několik minut provařit a podávejte s vařenými bramborami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.