Vepřové maso s hlávkovým zelím - postup přípravy
Z vepřového masa a čerstvého hlávkového zelí lze podle jednoduchého receptu od paní Diany Berkyové připravit chutný oběd či večeři. Nejlépe se k němu hodí vařená rýže, skvělé ale bude i s vařenými brambory či bramborovou kaší.
Ingredience
Nakrájejte maso na kostky a zelí nahrubo. Poté si v hrnci rozpalte trochu oleje a orestujte na něm mírně osolené a opepřené maso. Přidejte k němu zelí, na kusy nakrájená oloupaná rajčata, bobkový list, nové koření a přilijte vývar. Pokud nemáte vývar, můžete použít masox.
Vše pak podlijte vodou. Přiklopte a nechte vařit, dokud nebude maso i zelí hezky měkké. Podle chuti vše dosolte a dopepřete. Pokud je šťáva příliš řídká, můžete ji zahustit jíškou. Podávejte s vařeným bramborem nebo s rýží.