Vepřové nudličky se šunkou a pórkem v sýrové omáčce - postup přípravy
Lahodná alternativa ke klasickým omáčkám na těstoviny podle receptu od paní Hany Petrášové je rychlá a snadná. Navzdory tomu je ale plná chuti a hodí se k různým druhům příloh.
Ingredience
Vepřovou kotletu nebo panenku nakrájejte na tenké nudličky (namísto vepřového masa lze použít také kuřecí nebo krůtí). Nasekejte nadrobno cibuli. V hluboké pánvi rozehřejte rostlinný olej, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte maso, osolte ho a opepřete a orestujte ho ze všech stran dozlatova.
Maso podlijte trochou vody nebo vývaru, pánev přiklopte pokličkou a nechte maso dusit doměkka. Když je maso hotové, přilijte smetanu, rozdrobte do ní nivu a přidejte na drobné kousky pokrájenou šunku (tu lze v případě nouze nahradit šunkovým taveným sýrem).
Nechte omáčku provařit, aby se niva rozpustila. Mezitím nakrájejte pórek na kolečka a přihoďte jej do horké omáčky. Promíchejte, dochuťte podravkou a špetkou chilli, nechte pórek zavadnout a mírně změknout a podávejte. Jako příloha se hodí hranolky, americké brambory, rýže i těstoviny.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.