Vepřové plecko v celeru - postup přípravy
Domácí pokrm inspirovaný klasickým vepřovým na mrkvi vytvořila paní Petra Pospíchalová. I když je celer v našich končinách poněkud nedoceněný druh zeleniny, který používáme maximálně do polévky, ve skutečnosti chutná báječně.
Ingredience
Maso očistěte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje, osmahněte na něm cibulku dorůžova a přihoďte nakrájené maso. Vše posypejte solí, pepřem a kmínem, a když se maso zatáhne, přihoďte na kostky pokrájený syrový celer.
Obsah hrnce podlijte trochou zeleninového vývaru nebo vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem a nechte dusit, dokud maso i celer nezměknou. Omáčku zahustěte bramborovým škrobem, přidejte jemně nasekanou celerovou nať a podávejte spolu s vařeným bramborem.