Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové po valašsku s houbami a koprem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vepřové po valašsku s houbami a koprem - postup přípravy

I když je Valašsko od Šumavy daleko, zdejší tradiční pokrm z vepřového masa a smetanové omáčky s houbami a koprem nakyselo ze všeho nejvíc připomíná jihočeskou kulajdu. Vyzkoušejte tento letitý recept podle paní Lenky Sedláčkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájejte na plátky, mírně je rozklepejte a po obou stranách posypejte solí a pepřem. V hrnci rozehřejte trochu sádla a osmahněte na něm cibuli dorůžova. Přidejte plátky kýty a nechte je po obou stranách zatáhnout. Přihoďte pokrájené sušené houby, podlijte vše trochou vody a duste, dokud maso a houby úplně nezměknou.

2. KROK

Hladkou mouku rozšlehejte v troše teplého mléka tak, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Z hrnce vyjměte maso a houby a omáčku zahustěte připravenou mléčnou záklechtkou. Přidejte sterilovaný kopr, promíchejte a nechte chvíli provařit. Podle chuti dolaďte omáčku cukrem, octem, solí a pepřem a zjemněte ji smetanou.

3. KROK

Maso s houbami vraťte zpět do omáčky, nechte prohřát a podávejte spolu s houskovým knedlíkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů