Kynuté buchty s rozpuštěným máslem

i Zdroj fotografie: Irena Scholtzová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kynuté buchty s rozpuštěným máslem - postup přípravy

Klasické české kynuté buchty se dají zadělat různým způsobem. Paní Irena Scholtzová nám poskytla recept, v němž do těsta a v pekáčku používá rozpuštěné máslo.
1. KROK

Do mísy dejte 4 lžíce vlažného mléka, 2 lžíce mouky, lžíci cukru, rozdrobte droždí a promíchejte. Až se kvásek rozjede, přidejte zbytek mléka a cukru, mouku, špetku soli, dva žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a polovinu rozpuštěného másla. Za pomoci robota nebo rukou zpracujte hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechte 40 minut kynout.

2. KROK

Dejte těsto na vál a rozválejte na placku, z ní vykrájejte čtverce podle toho, jak chcete buchty veliké. Doprostřed dejte zvolenou náplň, mohou to být třeba povidla, mák, tvaroh či ovoce. Buchty zabalte, potřete je druhou polovinou rozpuštěného másla a dejte do pekáčku spojem dolů. Pak je nechte ještě 15 minut kynout.

3. KROK

Buchty dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 25 minut. Po upečení musí být hezky zlatavé.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 591 hlasů
Nahlásit chybu
115 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt