Vepřové závitky s vařenými žampiony - postup přípravy
Ať už potřebujete připravit klasický rodinný oběd nebo chcete překvapit svou návštěvu slavnostním pokrmem, plněné vepřové závitky s vařenými žampiony se budou vždy hodit. Jejich chuť si zamilujete už po prvním soustu.
Ingredience
Nejprve si vepřové plátky naklepejte paličkou na maso z obou stran. Poté plátky pomažte menším množstvím dijonské hořčice po celé ploše.
Následně na to poklaďte na krkovice kousek uzeného sýra, kousek kyselé okurky, jedno sušené rajče, plátek slaniny, půlměsíček cibule a důkladně vše zabalte do závitků. Ty je možné zafixovat párátky nebo potravinovým provázkem.
Smažení vepřových závitků a jejich dokončování
Nyní připravené vepřové závitky obalte po celé ploše v hladké mouce a osmahněte je dozlatova na rozpáleném slunečnicovém oleji.
Poté je vložte do masového či zeleninového vývaru, který se již vaří na plotně. V další fázi přidejte k masu i očištěné celé žampiony a vařte do změknutí pár minut.
Servírování vepřových závitků se žampiony
Uvařený pokrm vyjměte z vývaru a podávejte teplý. Kromě žampionů se bude k závitkům hodit třeba i bramborová kaše, bramborové pyré, nebo třeba hranolky a krokety. Doplnit porci lze i o studené ochucovací omáčky typu kečup, hořčice, tatarka či majonéza. Přejeme vám dobrou chuť.