Vláčný jogurtový koláč s vanilkou - postup přípravy
Pokud toužíte po dezertu, který by nádherně voněl a rozplynul se ve vašich ústech, upečte si vláčný jogurtový koláč. Ohromí vás svou snadnou přípravou a skvělou chutí.
Těsto
Na posypání
Vaječné žloutky vyšlehejte s jogurtem a citronovou šťávou. Přidejte mouku s kukuřičným škrobem, a jakmile se ingredience propojí, směs odložte bokem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky do pěny, do které postupně přidejte cukr, za stálého šlehání. Přidejte také vanilkový cukr a obě směsi spojte.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 140 °C po dobu 60 minut.
Poznámka: Těsto projeďte špejlí, abyste z něj odstranili přebytečný vzduch.
Vláčný jogurtový koláč podávejte až po vychladnutí, nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

