Vláčný koláč s ovocem a vanilkou - postup přípravy
Tento recept potěší všechny milovníky snadného a rychlého pečení a také začínající kuchaře. Nadýchaný a vláčný koláč s ovocem je vhodný jako dezert i snídaně.
Těsto
Náplň
Na posypání
V míse vyšlehejte vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte k nim rostlinný olej, mléko a mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Tip: Abyste získali hladké těsto, doporučujeme mouku před přidáním do těsta prosít.
Těsto vylijte do formy na koláč vyložené pečicím papírem a připravte náplň. Smíchejte smetanový sýr s vejci, cukrem a vanilkovým extraktem. Náplň rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu těsta.
Poznámka: Náplň přidávejte opatrně tak, jak to můžete vidět ve videu níže, aby nedošlo k propojení jednotlivých směsí.
Povrch dezertu pokryjte lesním ovocem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. Vláčný koláč s ovocem nechte volně vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: cooking kisy