Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté tvarohové buchtičky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kynuté tvarohové buchtičky - postup přípravy

Když šel český Honza do světa, sbalil si na cestu uzlíček s kynutými tvarohovými buchtami. A tyhle buchty se staly legendou přesně tak, jako ten Honza. A existuje ještě jeden důvod, proč se staly legendárními. Jsou totiž docela složité na výrobu. Přesto se ale téhle dobroty nemusíte jen tak vzdát. Našli jsme totiž zajímavý recept na alternativní tvarohové buchtičky, které jsou o poznání jednodušší, ale stále stejně voňavé a lahodné, jako ty klasické české buchty. Pojďte je taky vyzkoušet, slibujeme, že se vám budou líbit.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Do misky vyklepněte dvě vajíčka, přidejte k nim špetku soli, dvě lžíce oleje, cukr a vanilkový cukr a metličkou nebo šlehačem řádně promíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidejte tvaroh a znovu společně dobře rozšlehejte do hladké homogenní směsi.




V oddělené míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, po menších částech je přimíchejte do tvarohové směsi a zadělejte těsto, které by mělo být měkké a lepkavé.

Na pracovní plochu si nasypejte trochu hladké mouky a vyklopte na ni těsto. Povrch těsta potřete moukou a rukama jej důkladně propracujte. Poté ho rozválejte na silný obdélníkový plát, který rozkrájejte na 8 stejně velkých částí.

Zapněte si troubu na 200 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem. Z kousků těsta vymodelujte kuličky, vyrovnejte je na plech a trochu je svrchu rozplácněte.

V menší misce rozmíchejte jeden žloutek s jednou polévkovou lžící mléka a špetkou soli a silikonovou mašlovačkou touto směsí potřete povrch každého těstového bochánku.

Takto připravené je můžete vložit do vyhřáté trouby péct na 20 až 25 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů