Vynikající nepečený koláč se sušenkami a smetanovým sýrem - postup přípravy
Máte chuť na lahodný, sladký dezert a přitom nemáte chuť na pečení? Péct rozhodně nemusíte. Připravit si můžete vynikající nepečený dezert, který ocení malí i velcí a skvěle se hodí ke kávě. Úžasný ovšem bude také jako sladká snídaně, kterou si zajisté vychutnáte. Příprava je přitom velmi jednoduchá a potřebovat budete jen pár surovin. Podívejme se, co budete potřebovat na přípravu tohoto jednoduchého, rychlého a velmi chutného dezertu.
Ingredience
Sušenky vložte do mléka na několik vteřin a poté je vyskládejte na dno formy, ve které budete dezert kompletovat. Smetanový sýr smíchejte s cukrem. Pudinkový prášek rozmíchejte v 80 ml mléka, smíchejte se smetanou a šlehejte, dokud nezískáte jemný a hladký krém bez hrudek. Snižte rychlost mixéru, vmíchejte sýr a opět šlehejte, dokud nezískáte jemný krém.
Polovinu krému rozetřete na vrstvu sušenek ve formě. Naskládejte na ni další vrstvu sušenek namočených v mléce a na ně rozetřete zbývající krém. Na krém opět naskládejte poslední vrstvu sušenek namočených v mléce. Takto připravený dort dejte do lednice přes noc nebo alespoň na několik hodin, aby krém ztuhnul. Chcete-li, můžete dort ozdobit čokoládovou polevou, vločkami z bílé čokolády nebo jinou posypkou. To záleží pouze na vás. Přejeme dobrou chuť!