Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Výživná zeleninová polévka se zapečenou bagetou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Výživná zeleninová polévka se zapečenou bagetou - postup přípravy

Zdravá a chutná polévka plná zeleniny zahuštěná vaječnou směsí může být skvělou volbou k obědu. Jako přílohu k ní lze podávat zapečenou bagetu s provensálským kořením a parmazánem.

Ingredience pro:
1 porce

Na polévku

Na bagetu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji smažit na olivovém oleji. Po 2 minutách přidejte máslo, poté nastrouhanou mrkev a papriku nakrájenou na kostičky. Zamíchejte a pod pokličkou dusíte na mírném plameni po dobu 10 minut. Mezitím nakrájejte brambory na kostičky.

2. KROK

Dejte brambory do hrnce, zalijte je vodou, osolte a opepřete. Vařte dalších 10 minut. Pak přidejte těstoviny do polévky a vařte podle návodu na sáčku. Mezitím rozšlehejte vejce a smíchejte je s bílým jogurtem. Sundejte polévku z plotny a trochu vody z polévky smíchejte s vejci a jogurtem. Poté za stálého míchání nalijte směs do polévky a nakonec přidejte trochu nasekané petrželky.

3. KROK

Během vaření polévky nakrájejte bagetu na plátky. Posolte je a posypejte provensálským kořením, sladkou paprikou, zakápněte je olivovým olejem a posypte parmazánem. Dejte je na plech, vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte bagetky 30 minut. Poté je servírujte spolu s polévkou.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů