Výživná zeleninová polévka se zapečenou bagetou - postup přípravy
Zdravá a chutná polévka plná zeleniny zahuštěná vaječnou směsí může být skvělou volbou k obědu. Jako přílohu k ní lze podávat zapečenou bagetu s provensálským kořením a parmazánem.
Na polévku
Na bagetu
Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji smažit na olivovém oleji. Po 2 minutách přidejte máslo, poté nastrouhanou mrkev a papriku nakrájenou na kostičky. Zamíchejte a pod pokličkou dusíte na mírném plameni po dobu 10 minut. Mezitím nakrájejte brambory na kostičky.
Dejte brambory do hrnce, zalijte je vodou, osolte a opepřete. Vařte dalších 10 minut. Pak přidejte těstoviny do polévky a vařte podle návodu na sáčku. Mezitím rozšlehejte vejce a smíchejte je s bílým jogurtem. Sundejte polévku z plotny a trochu vody z polévky smíchejte s vejci a jogurtem. Poté za stálého míchání nalijte směs do polévky a nakonec přidejte trochu nasekané petrželky.
Během vaření polévky nakrájejte bagetu na plátky. Posolte je a posypejte provensálským kořením, sladkou paprikou, zakápněte je olivovým olejem a posypte parmazánem. Dejte je na plech, vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte bagetky 30 minut. Poté je servírujte spolu s polévkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem