Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vyzkoušejte recept na lahodné a vláčné domácí koblihy

Vyzkoušejte recept na lahodné a vláčné domácí koblihy - postup přípravy

Jednoduchý a rychlý recept na vláčné, voňavé a chutné domácí koblihy! Připravte si pomocí tohoto receptu výborné koblihy, které bude milovat celá rodina. Naplnit je můžete ovocím, džemem, pudingem, nebo jakoukoliv náplní kterou budete chtít. Koblihy pak budou pokaždé trošku jiné, ale vždy měkké a lahodné. Hodí se skvěle na oběd ale i jako mlsnutí během dne, zaručeně však budou pryč rychleji, než budete čekat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve si do větší misky prosejeme mouku, ke které si přidáme čerstvé droždí rozpuštěné v teplém mléce a pořádně zamícháme. Poté přidáme ještě vanilkový extrakt a cukr a opět vše pořádně zamícháme, ať se nám ingredience hezky spojí.




V další misce si rozšleháme 3 vejce se špetkou soli a přidáme do již vzniklé směsi. Pořádně spolu všechny ingredience promícháme a poté začneme postupně přidávat zbylá vejce. Do těsta můžeme přidat také kousek měkkého másla pro ještě jemnější chuť. Celé těsto hněteme rukama přibližně 10 minut a poté jej zaryjeme utěrkou a necháme alespoň 3 hodiny kynout na teplém místě.


Až máme těsto vykynuté, vyndáme ho z misky a dáme na pracovní desku posypanou moukou. Rozválíme ho na tloušťku přibližně 1 cm a pomocí poháru vykrojíme z těsta kruhy. Tyto kruhy necháme ještě samostatně asi půl hodiny kynout a poté je vložíme do rozpáleného oleje. Jakmile budou koblihy na pánvi, snížíme teplotu a necháme bobtnat. Jakmile na jedné straně zezlátnou, otočíme je.

Až budou koblihy zlatavé ze všech stran vyndáme je z pánve, osušíme pomocí papírové utěrky. Pomocí sáčku na polevy je můžeme naplnit džemem nebo například pudinkem, a nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů