Zapečená krkovička se sýrovými nitěmi - postup přípravy
Pokud se vám doma v lednici sejde víc balíčků sýrových nití a nejsou na jejich spotřebování kapacity, vyzkoušejte je zapéct s plátky vepřové krkovičky. O tento skvělý recept se s námi podělila paní Martina Recmanová a vsadíme boty za to, že si jej zamilujete i vy.
Ingredience
Na přílohu
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky a vložte je do misky. Přidejte nadrobno nasekané stroužky česneku, sůl, pepř a koření na krkovičku a vše důkladně promíchejte, aby se maso kompletně obalilo kořenicí směsí. Misku s masem zakryjte přilnavou fólií nebo poklicí a vložte ji do lednice do druhého dne uležet.
Naložené maso vyjměte z misky, vyskládejte jej do pekáče a na něj nalijte zbytek marinády z misky. Podlijte je trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 160 °C na asi 1 hodinu. Ke konci pečení na každý plátek rozprostřete polovinu balíčku sýrových nití a vraťte maso zpátky dopéct a očervenat.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Ředkvičky a salátovou okurku nakrájejte na plátky a jarní cibulku na kolečka. Brambory nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky. Vše smíchejte v jedné míse, podle chuti salát osolte a opepřete a zalijte troškou teplého vývaru. Promíchejte a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.