Zapečená kuřecí prsa plněná špenátem a smetanovým sýrem - postup přípravy
Dobrých receptů z kuřecího masa není nikdy dost. Když je navíc maso doplněné o bylinky a voňavý sýr a jako bonus není smažené na pánvi, ale pečené, pak jste narazili prakticky na dokonalost. Takový je i náš dnešní recept na kuřecí maso se smetanovým a klasickým sýrem a špenátem. Je velmi snadný na přípravu, rychlý, a přitom neskutečně lahodný a podmanivý. A pokud přeci jenom po smaženém toužíte, udělejte si k němu hranolky.
Ingredience
Vezměte si velkou hrst listového špenátu a nasekejte ho ostrým nožem na jemné kousky. Do hluboké misky vložte smetanový sýr, přidejte k němu pokrájené špenátové listy a vše důkladně promíchejte tak, abyste získali jednolitou špenátovo-sýrovou směs. Pokud chcete, můžete bylinkový sýr dochutit také česnekem.
Nyní si vezměte k ruce kuřecí prsíčka a každé z nich nakrojte nožem příčnými řezy, které ale nechte ve spodní části spojené. Vznikne vám tak něco jako masová harmonika. Maso důkladně osolte, včetně vnitřní části zářezů. Poté zářezy naplňte směsí smetanového sýra a listového špenátu.
Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr, který máte rádi a posypejte jím povrch naplněných kuřecích prsíček. Plech na pečení vytřete trochou rostlinného oleje, vložte na něj prsíčka a dejte je péct do trouby předehřáté na teplotu 200 °C po dobu 25 až 30 minut.
Po dopečení prsíčka vyjměte z trouby a servírujte na talíř spolu s vařenými brambory, bramborovou kaší či hranolky a čerstvým zeleninovým salátem ze zelí, mrkve, okurek a papriky. Dobrou chuť.