Zapečená kuřecí prsa s rajčaty a bylinkami - postup přípravy
Hledáte tip na jednoduchou a rychlou večeři pro celou rodinu? Právě jste ho našli! Připravte pro své milované velmi chutná kuřecí prsa zapečená s rajčaty a voňavými bylinkami. Všichni se budou dozajista oblizovat.
Ingredience
Začněte tím, že si kuřecí prsa nakrájíte na stejně široké kostky. Posléze maso řádně osolte, opepřete a rukama promíchejte. V další fázi si v míse vyšlehejte dvě vejce spolu se smetanou na vaření a do směsi přidejte i sušené oregano, kari koření, provensálské bylinky.
Omáčkou přelijte kuřecí prsa navrstvená v zapékací misce, a ještě lžící dobře promíchejte. Suroviny zakápněte olivovým olejem a na vrch položte plátky omytých rajčat, které jste posypali nasekanou petrželkou.
Zapékání kuřecích prsou a jejich servírování
Připravený pokrm dejte péct do trouby na 200 °C po dobu 20 minut. Pak už je servírujte například s vařenými brambory, hranolky, kroketami, rýží nebo čerstvým bílým a celozrnným pečivem. Je jen na vás, jakou přílohu si k jídlu dopřejete. Přejeme dobré chutnání.
Pokrm v různých obměnách
Receptu výše uvedeného se striktně nemusíte držet. Je na vaší fantazii a chutích, jaké ingredience použijete na ochucení kuřecích prsíček. Kromě provensálských bylinek, kari a oregana se třeba bude hodit i bazalka, koriandr, či chilli koření. Rajčata zase můžete zaměnit za cukety či lilek. Pro intenzivnější chuť pokrmu lze přidat do smetanové zapékací omáčky i lisovaný stroužek česneku.