Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená zelenina s omáčkou a sýrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Zapečená zelenina s omáčkou a sýrem - postup přípravy

Recepty na zapečená jídla jsou bezesporu favoritem bezmála ve všech domácnostech. Nemusíte tak dlouho vystávat u plotny – stačí totiž jen dát suroviny do pekáčku či na plech a tu největší práci nechat na troubě. Zaručeně si tak zaslouží místo ve vaší kuchařce.

Ingredience pro:
1 porce

Zeleninová směs

Omáčka

Na posypání

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Květák i brokolici nakrájejte na menší části a vložte je do hrnce s vodou. Osolte, přilijte dvě lžíce mléka a po přivedení k varu vařte dvě minuty. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji ji osmažte dozlatova. Poté ji sejměte ze sporáku. Uvařenou zeleninu přemístěte do zapékací formy a promíchejte ji s olejem.

2. KROK

Papriku nakrájejte na menší kousky. Nejprve do formy přidejte osmaženou cibuli a pak papriku. Poté přidejte i nakrájená rajčata. Vejce rozšlehejte se solí metličkou, postupně přilévejte rostlinný olej a směs promíchejte s moukou. Nalijte do misky první polovinu mléka, zašlehejte metličkou, poté přilijte druhou polovinu mléka a přidejte nasekaný kopr s petrželkou.

3. KROK

Omáčkou zalijte zeleninovou směs a na vrch už jen nastrouhejte tvrdý sýr. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct po dobu 40 minut. Mezitím si můžete připravit dip. Do menší mističky dejte majonézu, jogurt, prolisovaný česnek, nadrobno nasekaný kopr a promíchejte. Po dopečení ihned podávejte s dipem, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů