Zapečené bramboráky s kuřecím masem ve smetanové omáčce - postup přípravy
Zapečené bramboráky jsou rychlý a nápaditý pokrm plný zajímavých chutí. Jídlo můžete servírovat k obědu, ale také jako lehkou večeři, která je vhodná i pro dietáře.
Ingredience
Na vymazání
Zálivka
Bramboráky
Na smažení
Na posypání
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a ze všech stran je ochuťte solí. Zapékací mísu vymažte olejem a maso do ní rozprostřete.
Nyní si připravte zálivku. V misce vyšlehejte vejce a přidejte k nim smetanu, italské bylinky, sladkou mletou papriku, kurkumu a oregano. Ingredience důkladně promíchejte a přidejte k nim najemno nastrouhaný parmazán.
Směsí zalijte maso v zapékací míse a povrch pokrmu pokryjte na plátky nakrájeným rajčetem a nasekanou petrželkou.
Poznámka: Maso se zálivkou a rajčaty pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Nyní si připravte bramboráky. Brambory oloupejte, nastrouhejte je nahrubo a zalijte je vodou, ve které je důkladně propláchněte. Brambory poté sceďte a vymačkejte z nich co nejvíc šťávy.
Brambory v míse smíchejte s vejcem, solí, pepřem, červenou cibulí a moukou. Ze vzniklého těsta vytvořte 4 stejné bramboráky, které smažte, pod pokličkou, na pánvi s rozpáleným olejem přibližně 4 minuty, dozlatova.
Zatímco se bramboráky smaží, nakrájejte rajče na plátky, sýr nastrouhejte nahrubo a jarní cibulku nakrájejte najemno. Bramboráky po 4 minutách otočte na druhou stranu a posypte je sýrem.
Na každý bramborák položte jeden plátek rajčete, který posypte jarní cibulkou. Na závěr všechny bramboráky ochuťte italskými bylinkami, sladkou mletou paprikou, solí a pepřem. Pod pokličkou pokrm smažte na mírném ohni dalších 5–7 minut.
Poznámka: Upečené kuřecí maso servírujte společně se zapečenými bramboráky. Pokrm můžete na závěr posypat nastrouhaným parmazánem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell