Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Zapečené brambory s mletým masem a sýrem - postup přípravy

Jednoduchý a rychlý recept na oběd či večeři pro celou rodinu. To jsou zapečené brambory s mletým masem, cibulí a česnekem, který je hotový v cukuletu a prakticky bez práce. Tento základní recept si navíc můžete libovolně přizpůsobit podle vlastní chuti a do složení přidat třeba hrášek, kukuřici nebo papriku či jinou zeleninu.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je ostrým nožem na tenké kulaté plátky. Vsypte plátky brambor do pekáčku s vyššími stěnami nebo do zapékací misky a rozprostřete je rovnoměrně po celém dně. Povrch brambor posypejte trochou soli, sušené bazalky a sladkou mletou paprikou. Pokud chcete, můžete přidat také mletý černý pepř. Nakonec brambory postříkejte olivovým olejem a vše dobře promíchejte. Znovu plátky brambor rozprostřete po celém dně plechu, vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte je po dobu 20 minut.

2. KROK

Oloupejte jednu cibuli, rozdělte ji na čtvrtiny a rozkrájejte na tenké plátky. Na kamnech rozehřejte pánev vytřenou trochou olivového oleje a když je horká, vsypte na ni pokrájenou cibuli. Smažte ji, dokud nezprůhlední a pak do pánve přidejte 600 gramů mletého masa, které rozprostřete tak, aby nevznikaly spečené kusy. Posypejte maso solí a mletým černým pepřem a pokračujte v restování, dokud se maso neopeče.

3. KROK

Na hrubém struhadle nastrouhejte 300 gramů polotvrdého sýra dle své vlastní volby. Vytáhněte z trouby opečené brambory a vsypte na ně restované mleté maso s cibulí. Rozprostřete ho po celé ploše brambor a povrch zasypejte nastrouhaným sýrem, který rovněž rozmístěte po celé ploše.

4. KROK

Umyjte a osušte jedno rajče a nakrájejte ho na půlkulaté plátky. Ty pak vyskládejte v rozestupech na povrch sýrové vrstvy v pekáčku a vraťte zpátky do trouby dopéct dalších 20 minut. Hotový pokrm nechte trochu zchladnout, rozdělte na porce a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů