Zapečené cuketové lodičky s houbami - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci k chutnému, lehkému hlavnímu jídlu nebo k originální příloze k masu, připravte si zapečené cuketové lodičky. Jsou šťavnaté a mají bohatou náplň.
Základ
Náplň
Na posypání
Cukety omyjte, zbavte je okrajů a rozřízněte je na poloviny, které vydlabejte.
Tip: Aby se cukety nepřeklápěly na stranu, na nevydlabané straně vytvořte struhadlem rovnou plochu.
Cukety vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, vydlabanou částí nahoru a potřete je olivovým olejem. Zeleninu ochuťte solí, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a sušeným koprem.
Zeleninu pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut a mezitím připravte náplň. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty.
K cibuli přidejte na plátky nakrájený česnek, po minutě kousky hub, směs ochuťte solí, sušeným česnekem a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty.
Vydlabanou část cukety nakrájejte na menší kousky, vmíchejte ji do houbové směsi a vše smažte ještě 2–3 minuty. Poté směs přendejte do mísy.
Houbovou náplň smíchejte s nakrájeným ananasem a poté ji rozprostřete do cuket na plechu.
Poznámka: Konzervovaný ananas před použitím slijte.
Naplněné cukety posypte nastrouhaným sýrem a pečte je při 200 °C dalších 15 minut.
Tip: Zapečené cuketové lodičky servírujte jako hlavní chod, lehkou svačinku, předkrm nebo originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte

