Zapečené karbanátky se slaninou a sýrem - postup přípravy
Tyto karbanátky podle receptu od paní Andy Březinové jsou to pravé pro fajnšmekry. Díky tomu, že jsou pečené a nikoliv smažené, jsou jednak mnohem zdravější, jednak také méně pracné. Díky slanině a sýru jsou navíc nádherně šťavnaté a chutnají jako sen.
Ingredience
Mleté maso vložte do mísy, prolisujte k němu česnek, přidejte majoránku, sůl, pepř a worcesterovou omáčku. Sýr nastrouhejte najemno, přihoďte ho k masové směsi a vše důkladně promíchejte.
Připravte si hluboký talíř a nasypejte do něho trochu strouhanky smíchané s bramborovým nebo kukuřičným škrobem.
Z masové směsi tvarujte karbanátky zhruba o velikosti dlaně, které mírně splácněte, obalte je ve směsi strouhanky a škrobu a položte na plech pokrytý pečicím papírem. Navrch každého karbanátku položte plátek slaniny a vložte plech do trouby předehřáté na teplotu 200 °C. Karbanátky pečte, dokud slanina nepustí tuk a nespeče se dozlatova.
Po dopečení zkuste rozkrojit jeden karbanátek, abyste zjistili, zda je dostatečně propečený. Pokud ne, vraťte celý plech ještě na 10 minut do trouby dopéct a test opakujte.
Hotové karbanátky podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo jen se zeleninovým salátem.