Zapečené kuřecí roládky s rajčaty a sýrem - postup přípravy
Kuřecí roládky jsou skvělou volbou, pokud nechcete trávit mnoho času v kuchyni. Věnujte se svým blízkým a připravte jim rychlý šťavnatý pokrm s lahodnou náplní.
Základ
Marináda
Náplň
Na vymazání
Kuřecí prsa rozřízněte horizontálně na tenčí plátky, které jemně naklepejte z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Nyní připravte marinádu smícháním oleje, sójové omáčky, citronové šťávy, sladké chilli omáčky, soli a pepře. Marinádou ochuťte naklepané maso a nechte ho odpočívat. Zatím připravte náplň.
V misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, prolisovaným česnekem a provensálskými bylinkami. Poté nakrájejte na tenká kolečka omytá rajčata a na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr.
Každý plátek masa smetanovou směsí potřete, posypte ho sýrem a pokryjte plátky rajčat.
Poznámka: Trochu smetanové směsi a tvrdého sýra si ponechte na pomazání masa a závěrečné posypání.
Plátky zarolujte a zafixujte pomocí párátek. Kuřecí roládky vložte do zapékací mísy a potřete je zbytkem smetanové směsi.
Tip: Aby se roládky z mísy lépe vyndávaly, před pečením ji vymažte trochou másla.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 10 minut. Poté maso vyjměte, polijte ho výpekem a při snížené teplotě, na 200 °C, pokračujte v pečení dalších 20 minut.
Tip: Kuřecí roládky servírujte s vařeným bramborem, rýží nebo zeleninovým salátem. Každou porci můžete ozdobit trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней