Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené kuřecí roládky s rajčaty a sýrem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené kuřecí roládky s rajčaty a sýrem - postup přípravy

Kuřecí roládky jsou skvělou volbou, pokud nechcete trávit mnoho času v kuchyni. Věnujte se svým blízkým a připravte jim rychlý šťavnatý pokrm s lahodnou náplní.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Marináda

Náplň

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa rozřízněte horizontálně na tenčí plátky, které jemně naklepejte z obou stran. 

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Nyní připravte marinádu smícháním oleje, sójové omáčky, citronové šťávy, sladké chilli omáčky, soli a pepře. Marinádou ochuťte naklepané maso a nechte ho odpočívat. Zatím připravte náplň. 

3. KROK

V misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, prolisovaným česnekem a provensálskými bylinkami. Poté nakrájejte na tenká kolečka omytá rajčata a na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr.

4. KROK

Každý plátek masa smetanovou směsí potřete, posypte ho sýrem a pokryjte plátky rajčat. 

Poznámka: Trochu smetanové směsi a tvrdého sýra si ponechte na pomazání masa a závěrečné posypání.

5. KROK

Plátky zarolujte a zafixujte pomocí párátek. Kuřecí roládky vložte do zapékací mísy a potřete je zbytkem smetanové směsi.

Tip: Aby se roládky z mísy lépe vyndávaly, před pečením ji vymažte trochou másla.

6. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 10 minut. Poté maso vyjměte, polijte ho výpekem a při snížené teplotě, na 200 °C, pokračujte v pečení dalších 20 minut. 

7. KROK

Tip: Kuřecí roládky servírujte s vařeným bramborem, rýží nebo zeleninovým salátem. Každou porci můžete ozdobit trochou petrželky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů