Zapečené vepřové plátky s vaječno-sýrovou krustou - postup přípravy
Každý den není posvícení, pokud si jej tedy sami neuděláte a navíc s minimální námahou. Tento pokrm je ideální pro všechny, kteří chtějí potěšit své rodiny, ale nemají na to moc času.
Základ z masa
Vaječno-sýrová krusta
Vajíčka uvařte natvrdo. Maso nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm a všechny je naklepejte. Dochuťte je solí, černým pepřem a sladkou paprikou z obou stran. Nebojte se koření do masa vetřít ručně. Cibuli přepulte a nakrájejte na proužky. Rozprostřete ji na dno zapékací formy a položte na ni všechny plátky masa.
Tvrdý sýr a uvařená, oloupaná vejce nastrouhejte nahrubo. Dejte obojí do misky. Přidejte do ní bílý jogurt, sůl dle chuti a sušenou bazalku.
Vše důkladně promíchejte a naneste směs na plátky vepřového masa. Poté vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na cca 40 minut. Po vytažení můžete podávat, dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.