Zapečené vepřové plátky s vaječno-sýrovou krustou - postup přípravy
Každý den není posvícení, pokud si jej tedy sami neuděláte a navíc s minimální námahou. Tento pokrm je ideální pro všechny, kteří chtějí potěšit své rodiny, ale nemají na to moc času.
Základ z masa
Vaječno-sýrová krusta
Vajíčka uvařte natvrdo. Maso nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm a všechny je naklepejte. Dochuťte je solí, černým pepřem a sladkou paprikou z obou stran. Nebojte se koření do masa vetřít ručně. Cibuli přepulte a nakrájejte na proužky. Rozprostřete ji na dno zapékací formy a položte na ni všechny plátky masa.
Tvrdý sýr a uvařená, oloupaná vejce nastrouhejte nahrubo. Dejte obojí do misky. Přidejte do ní bílý jogurt, sůl dle chuti a sušenou bazalku.
Vše důkladně promíchejte a naneste směs na plátky vepřového masa. Poté vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na cca 40 minut. Po vytažení můžete podávat, dobrou chuť!