Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené vepřové s bramborami a houbami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené vepřové s bramborami a houbami - postup přípravy

Tento výborný recept lze celý připravit na jednom plechu a rozhodně si na něm pochutnáte. Hodí se na všední dny i na slavnostní příležitosti a je dostatečně hutný, aby se z něj najedla i početná rodina, navíc jeh příprava nezabere příliš mnoho času. Celková doba přípravy včetně pečení zabere přibližně hodinu a půl, aby bylo maso dostatečně propečení.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Postup přípravy zapečeného vepřového je realizován takto:




  1. Maso nakrájejte na kostičky, vložte do mísy a důkladně osolte a opepřete, posypte kořením.
  2. V míse maso promněte, aby dochucovadla rovnoměrně pokryla povrch masa.
  3. Cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky.
  4. Dejte cibuli do pánve a osmahněte na slunečnicovém oleji.
  5. Houby nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli. Smažte doměkka, dokud se neodpaří veškerá voda.
  6. Očistěte brambory a nakrájejte je na kolečka.
  7. Vymažte plech olejem a naskládejte na něj pásy brambor a masa.
  8. Zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí, dosolte, dopepřete a důkladně promíchejte.
  9. Nalejte připravenou směs na brambory s masem.
  10. Poté na povrch rozložte houby s cibulí.
  11. Navrch rovnoměrně rozložte sýr nastrouhaný najemno.
  12. Plech zakryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
  13. Pečte přibližně 50 minut.
  14. Po 50 minutách sejměte alobal a pečte ještě 5-10 minut, dokud směs na povrchu nezezlátne.

Pokrm se podává obdobně jako jiná zapečená jídla nakrájený na porce. Ty je možné dozdobit zeleninou nebo dipem s čerstvými bylinkami. Bylinky je možné přidat také přímo k masu během jeho dochucování, hodí se například rozmarýn.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů