Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mleté maso se zelím

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Mleté maso se zelím - postup přípravy

Chcete-li připravit své rodině chutné a velmi vydatné jídlo, do kterého dostanete zeleninu a přitom potěšíte všechny milovníky mletého masa, tohle je ideální recept pro vás! Velmi důležité a výhodné je, že se připravuje rychle, snadno a jeho chuť je neuvěřitelná. Uvidíte, že si na tom pochutná celá vaše rodina a budou překvapeni, že takto jednoduchý pokrm chutná tak dobře.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mleté maso vyberte podle vlastní zkušenosti. Dochuťte ho solí, pepřem, muškátovým oříškem, česnekem, kořením na maso a jemně nakrájenou cibulkou. Vše důkladně promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě.




Hlávku zelí nakrájejte na kola silná asi 1 cm. Plech vyložte pečicím papírem nebo vymažte olejem. Rozložte na něj zelí a dochuťte ho solí a pepřem podle chuti. Máte-li rádi česnek, můžete ho trochu přidat i na samotné zelí.

Namočte si ruce do vody a vytvarujte z mletého masa placky stejně velké jako zelí a rovnoměrně se položte na zelí.

Nyní si připravte zálivku ze smetany, přidejte do ní konzervovanou zeleninu, salát a další podle chuti. Dochuťte solí a pepřem.

Zálivkou potřete každé maso na plechu a vložte do trouby.

Pečte na 180-200 stupňů po dobu 30-35 minut. Doba pečení závisí na vaší troubě, ale maso musí být dobře udělané, než ho budete podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů