Zapečený toustový chléb třikrát jinak - postup přípravy
Pokud se brzy chystáte vyrazit na nějakou grilovací party s přáteli, je dobré s sebou přinést také něco, na čem by si všichni mohli pochutnat. Buďte tentokrát originální a vyzkoušejte zapečený toustový chléb, možností máte hned několik.
Zapečený chléb se sýrem a šunkou
Zapečený chléb s rajčaty a mozzarellou
Zapečený chléb s camembertem a brusinkovým džemem
Zapečený chléb se sýrem a šunkou
Vezměte si balení světlého toustového chleba. Vybalte jej z obalu, spodní část zabalte do alobalu a dejte do mezer vždy plátek šunky a plátek sýra. Do menší mističky nalijte mléko a přidejte k němu vejce, obojí rozšlehejte a vzniklou směsí polijte chléb svrchu. Dochuťte jej oreganem, zabalte ho i z vrchní strany a dejte chléb péct do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu alespoň 15 minut. Poté máte hotovo a můžete chléb podávat.
Zapečený chléb s rajčaty a mozzarellou
Opět chléb zabalte zespoda do alobalu. Rajčata nakrájejte na plátky a totéž proveďte s mozzarellou. Naneste obojí do mezer, vždy po jednom kusu. Opět chléb potřete rozšlehaným vejcem s mlékem a naneste na něj ještě i bazalkové pesto. Zabalte ho z vrchní části alobalem, dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho 15 minut.
Zapečený chléb s camembertem a brusinkovým džemem
Postup zůstává stejný jako u předchozích dvou variant. Camembert nakrájejte na 12 plátků a vždy dejte jeden plátek do mezery mezi plátky chleba. Polijte chléb vejcem rozšlehaným s mlékem a zakápněte ho brusinkovým džemem. Zabalte ho z vrchní části alobalem, dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15 minut.