Zasněžená kokosová kolečka s marmeládou - postup přípravy
Kokosová kolečka s marmeládou spojují exotickou chuť kokosu s osvěžujícím ovocem. Tento vánoční recept potěší každého milovníka originálních sladkých dobrot.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s klasickým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem, před použitím, prosejte a přidejte nadvakrát.
Po uhnětení z těsta odebírejte kousky o velikosti cca 3×3 cm. Z každé kousku vytvořte kuličku, kterou mírně zploštěte a položte na plech, vyložený pečicím papírem.
Do každého kousku těsta udělejte, pomocí rukojeti vařečky, malý důlek a těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Po upečení cukroví namažte broskvovou marmeládou a obalte ho ve strouhaném kokosu. Do důlků kokosových koleček s marmeládou aplikujte džem z bobulí a cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na temném a suchém místě.
Tip: Marmeládu s džemem zvolte na základě vlastní chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной