Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená cuketa jako houby s bylinkami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zavařená cuketa jako houby s bylinkami - postup přípravy

Mladé cukety si lze zavařit na zimu jako houby a připravit si tak chutnou přílohu k jídlu. Chuť jim dodá především pořádná hrst nasekaných zelených bylinek.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mladé cukety omyjte, odkrojte z nich tvrdé konce a nakrájejte na půlkolečka silná asi 0,5 centimetru. Dejte je do mísy a přidejte k nim sůl, pepř, cukr, ocet a prolisovaný stroužek česneku. Pak nasekejte svazek kopru a petrželku, přidejte obě bylinky do mísy a zamíchejte.

2. KROK

Nechte směs hodinu odstát, jen ji každých 15 minut promíchejte. Poté jí naplňte čisté sklenice s víčky, dejte je do hrnce vyloženého plátnem a zalijte vodou 4 centimetry pod okraj sklenic.

3. KROK

Přiveďte vodu k varu a od té chvíle vše sterilujte 15 minut. Poté víčka dotáhněte a zkontrolujte, obraťte sklenice dnem vzhůru a nechte pomalu vychladnout.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Perfekte rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů